Εντάξει, όλοι γνωρίζουμε την Pupa και τα καλλυντικά της..Δημοφιλής εδώ και χρόνια για τα υποαλλεργικα προϊόντα  της ,τοσο για μακιγιαζ  ,όσο και για την περιποίησης της επιδερμίδας και σώματος .Μια ιταλική εταιρεία και ενα κοκκινο label  που μετρά από το 1976 και διακινείται σε 70 χώρες. Ποιος δεν εχει δοκιμασει ένα κατακόκκινο κραγιόν από την σειρά ,η την μοναδικη της μάσκαρα. Ωστόσο αυτό που εμένα με ενθουσίασε και θέλησα να γράψω σχετικά είναι μια άλλη καινοτομία της,που είναι επίκαιρη όσο ποτέ λόγο covid..Και δεν είναι άλλη από την σειρά που κυκλοφόρησε για την περιποίηση του προσώπου μας που ταλαιπωρείται από την χρήση μάσκας. 

Τι γίνεται όμως με το φαινόμενο  Maskne ?

Για όσους δεν γνωρίζουν, το φαινόμενο Maskne, που εμφανίστηκε φέτος, αναφέρεται στην ακμή που προκαλείται από τη μάσκα. Πιο συγκεκριμένα, η συνεχής τριβή της μάσκας με το δέρμα, προκαλεί «μικρό-σκισίματα», επιτρέποντας έτσι την είσοδο των βακτηρίων ή βρωμιάς που φράζουν τους πόρους

Ένας από τους κύριους λόγους, που η χρήση της μάσκας μπορεί να προκαλέσει ακμή είναι η υπερβολική υγρασία και η εφίδρωση. Φορώντας μια μάσκα, παγιδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος του αέρα που αναπνέουμε πίσω από αυτή, προκαλώντας μεγάλη ζεστασιά και υγρασία κάτω από τη μάσκα. Αυτό μπορεί να αυξήσει τη λιπαρότητα και επίσης επιτρέπει στους ρύπους να παραμείνουν στην επιφάνεια του δέρματος. Χωρίς την συνήθη ποσότητα αέρα στο πρόσωπό μας και με την ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας, είναι ευκολότερο να αναπτυχθούν βακτήρια και ακνεικές βλάβες στο δέρμα κάτω από τη μάσκα μας..  Επιπλέον, συμπεριλαμβανομένου και του γεγονότος ότι οι μάσκες είναι αποφρακτικές από τη φύση τους, η εμφάνιση ερυθρότητας στην περιοχή του προσώπου και ακμής λόγω της χρήσης της είναι αναμενόμενη, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή προδιάθεση για τέτοιου είδους ασθένειες του δέρματος.

Γι’ αυτόν τον λόγο η προτίμηση συγκεκριμένων προϊόντων ομορφιάς που δεν βαραίνουν το δέρμα κρίνεται αναγκαία, ώστε να διατηρείται αυτό λαμπερό και υγιές, ακόμα κι αν είναι βαμμένο κάτω από τη μάσκα.  

Συμπέρασμα: Με τις μάσκες να είναι υποχρεωτικές παντού, η ρουτίνα ομορφιάς μας πρέπει να κάνει ένα “update” ώστε να συμβαδίζει με τις αλλαγές της περιόδου που διανύουμε...



Στα πλαίσια λοιπόν της νέας επιβεβλημενης ρουτίνας ομορφιας ,η Pupa λανσάρισε τρία προιόντα, για να αντιμετωπίσει την κόπωση του δέρματος από την χρήση μάσκας ,όπως ατέλειες,κοκκινιλες  και αφυδατωμένο δέρμα. Κρέμα πριν την μάσκα προστασίας, κρέμα μετά την μάσκα προστασίας,και ένα ρευστό προϊόν καθαρισμού προσώπου. Περιέχουν ενεργά πρεβιοτικά και μεταβιοτικά, για να επαναφέρουν την φυσική ισορροπία του δέρματος ,ενισχύοντας παράλληλα τον υδρολιπιδικο φραγμό διατηρώντας την ενυδάτωση στο δέρμα.Επιπλέον περιέχουν το εκχύλισμα centella Asiatica,  γνωστό για τις αναπλαστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες του. Το ρευστό καθαριστικό αφαιρεί επίσης το ελαφρύ μακιγιαζ καθώς έτσι  επιβάλλεται λόγο της συγκεκριμένης κατάστασης.Όλα τα προϊόντα είναι δερματολογικα ελεγμένα χωρίς parabens ,παραφινελαια και χημικα που βλαπτουν την επιδερμίδα..  

Είμαι ευγνώμων που τα ανακάλυψα και έτσι προστάτευσα και θεράπευσα την ευαισθητοποίημενη επιδερμίδα μου.

Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε θα τα βρείτε στα καταστήματα της Galerie  de beaute ,που έχουν  πλεον την αποκλειστική αντιπροσώπευση τους στην Ελλάδα.