Το ελαιόλαδο είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα για να βοηθήσει τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη από τις χημικές ουσίες και το περιβάλλον. Αυτό οφείλεται στην θρεπτική του σύνθεση.

Τα βασικά λιπαρά οξέα του και τα αντιοξειδωτικά  προάγουν την κυτταρική αναγέννηση και βοηθούν στην πρόληψη περαιτέρω βλαβών.


 Μια θεραπεία με ελαιόλαδο στα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση τους κατά το φορμάρισμα. Τι σημαίνει αυτό; Πέρα από την ζωντάνια και την λάμψη που θα έχουν τα μαλλιά σας, οι μπούκλες θα αντέχουν περισσότερο και το ίσιωμα θα είναι λείο και όμορφο.

Λόγω της βαθιάς θρέψης και ενυδάτωσης, τα μαλλιά δείχνουν πιο ζωντανά και λαμπερά, όντας παράλληλα και πολύ απαλά. Πρόκειται λοιπόν για ένα θρεπτικό φυσικό conditioner μαλλιών που είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε και αντιοξειδωτικά. Προστατεύει την κερατίνη της τρίχας, οδηγώντας στην παγίδευση της υγρασίας, την ενδυνάμωση των μαλλιών και την αποτροπή του φριζαρίσματος

Θεραπεία μαλλιών με ελαιόλαδο και δαφνέλαιο

Αναμειγνύοντας ίσες ποσότητες από τα δυο φυσικά αυτά λάδια μαλλιών μπορείτε να δημιουργήσετε μια εξαιρετικά ωφέλιμη μάσκα που όχι μόνο θα ενυδατώσει σε βάθος την τρίχα, κάνοντας την να είναι πιο απαλή, αλλά θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να μακρύνουν γρηγορότερα.

Κάνοντας μια θεραπεία με ένα μείγμα από δαφνέλαιο και ελαιόλαδο στα μαλλιά θα δείτε τις ρίζες σας να πυκνώνουν και την τριχόπτωση να μειώνεται. Απλά εφαρμόστε το μείγμα με τα λάδια στα μαλλιά σας, αφήστε το να δράσει για περίπου μία ώρα και λουστείτε.


Ολονύκτια θεραπεία μαλλιών:

  1. Απλά θερμάνετε ελαφρώς λίγο λάδι ελιάς και εφαρμόστε το στις άκρες των μαλλιών σας.
  2. Ξαπλώστε και αφήστε το να δράσει.

Το πρωί τα μαλλιά σας θα είναι πιο λεία και ζωντανά στις άκρες. Μάλιστα η συγκεκριμένη μάσκα μπορεί να εφαρμοστεί καθημερινά.


Οι μάσκες μαλλιών με ελαιόλαδο είναι σε θέση να σας προσφέρουν μία ολοκληρωμένη περιποίηση! Εφαρμόστε μία μάσκα κάθε 15 ημέρες για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή και λαμπερά. Αν, όμως, είναι αρκετά ταλαιπωρημένα χρειάζεται να κάνετε την μάσκα σας 1 φορά την εβδομάδα ώστε να τα επαναφέρετε γρήγορα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μαλακτική θεραπεία μαλλιών:

  • Αρχικά θερμάνετε ελαφρώς λίγο ελαιόλαδο στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει, έως ότου πάρει μια ανεκτή για το κεφάλι σας θερμοκρασία.
  • Απλώστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών, αλλά και στο τριχωτό κάνοντας μασάζ με απαλές κυκλικές κινήσεις. Αν τα μαλλιά σας έχουν την τάση να λαδώνουν εύκολα, αποφύγετε το ελαιόλαδο στις ρίζες και περιοριστείτε στο μήκος τους κρατώντας μια μικρή απόσταση από το κεφάλι.
  • Έπειτα φορέστε ένα σκουφάκι ή διάφανη μεμβράνη με πετσέτα και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε και περισσότερο.
  • Τέλος, ξεπλυθείτε καλά λούζοντας τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

Beauty tip:

  • Χρησιμοποίησε το πιστολάκι σου και ζέστανε λίγο τα μαλλιά με φορά προς τα κάτω.