Τι ωραία που τα λέει ο γιατρός Γιώργος Δημόπουλος!! Αισιοδοξία είναι να περιμένεις στην ουρά 5 και 6 ώρες για ένα εισιτήριο για την συναυλία της Μαντόνα η για τον τελικό του Τσάμπιονς Λίγκ,και να ξέρεις ότι φθάνοντας στον γκισέ μπορεί και να μην αγοράσεις γιατί θα έχουν τελειώσει..😊😊 Παρόλη την ταλαιπωρία η σημασία είναι να νοιώθει κάνεις αυτεξούσιος, κυρίαρχος και ελεύθερος για κατι που μπορεί να μην αποκτήσεις ,αλλά χωρίς να χάσεις την αρχικη καλή σου διάθεση για την προσπάθεια της επιλογής σου, ούτε να νοιώσεις την ματαίωση. Τελικά το υπέροχο μυστικό της αισιοδοξίας είναι όλα να σε οδηγούν στο ποσό Απρόβλεπτη είναι η ζωή....Η Μαγεία του αναπαντεχου💛💛 Φαντάσου εσύ να τραγουδάς αμέριμνος και να σκέφτεσαι πως όλα είναι μια χαρά... και ξαφνικά ο ουρανός να γίνεται γκρίζος και σκοτεινός,ο κεραυνός να πέφτει επάνω σου, και εσύ να νοιώθεις πως δεν έχεις τίποτα να κρατηθείς. Και ενώ είσαι απογοητευμένος ,ξάφνου να επιβιώνεις κάτω από έναν λαμπερό ήλιο με συντροφιά το ουράνιο τόξο, κάτω από έναν ουρανό καταγαλανο και με τα πουλιά να τιτιβιζουν γύρω σου την χαρά της ζωής, και εσύ να αισθάνεσαι το φως όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ...💛⭐Μέσα από μια πανδαισία χρωμάτων, ξεχασμένος στα ξέφωτα του δάσους, που τα ραντίζουν οι ακτίνες του ήλιου μέσα από τις φωτοσκιασεις των φύλλων των δέντρων...Ετσι αφήνεσαι νωχελικά γερμενος στην αγκαλιά της μνήμης για όσα καλά απολαμβάνεις στην ζωή...Και ένας Θεός ξέρει, αλλά κι εσύ μόνο για την εμπειρία της στιγμής σου,αλλά και για το υπέροχο μυστικό της καλής σου διάθεσης και για όσα απολαμβάνει η ψυχή σου σήμερα !!


 

Ζήσε το σήμερα με κρίση ή χωρίς κρίση. Η κρίση αποτελεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα. Μπορείς, με τη δύναμη του σήμερα, να την αντιστρέψεις, να τη νικήσεις και να κάνεις μια νέα αρχή, δια χειριζόμενος τις ευκαιρίες που σου προσφέρονται από τη γνώση, και έτσι θα βρεις τη δύναμη μέσα από την πίστη στο Θεό, στον εαυτό σου και στη δύναμη του σήμερα να τη διαχειριστείς.

Μπορείς, αλλά θα χρειαστεί:
• Να διευρύνεις τη σκέψη και τον ορίζοντά σου.
• Να αποδεχτείς τον εαυτό σου και να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου.
• Να ανακαλύψεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και να διδαχτείς από τον πόνο και τη θλίψη.
• Να αφαιρέσεις τις αρνητικές σκέψεις και να αλλάξεις την αντίληψη που έχεις για τα άσχημα πράγματα
• Να ζεις, να αγαπάς, να προσφέρεις και να μαθαίνεις.
• Να βελτιώνεις τον τρόπο της ζωής σου και να γεύεσαι σε καθημερινή βάση τη χαρά και την ικανοποίηση της δημιουργίας.
• Να επιλέξεις τον τρόπο που θέλεις να ζεις.
• Να πείσεις τον εαυτό σου ότι: «Η δύναμη σου είναι το σήμερα. Ζω για το σήμερα. Σήμερα μπορώ να κάνω μια νέα αρχή και να νικήσω κάθε μορφή κρίσης και θλίψης. Η κρίση υπάρχει γιατί υπάρχω. Είμαι πιο σημαντικός από την κρίση».
"Ζήσε το σήμερα "
Γιώργος Δημόπουλος