Κυτταρίτιδα ειναι τα μικρά εξογκώματα που εμφανίζονται σε μικρές περιοχές του σώματος κυρίως των γυναικών αλλά και μερικών  ανδρών. Μπορει να εμφανιστει απο την εφηβεια,και είναι ανεξάρτητη από το σωματικό βάρος.Σχηματιζεται από ανώμαλη διόγκωση λιποκυτταρων που βρίσκονται ανάμεσα στα στρώματα μαλακών ινών,κολλαγόνου και ελαστίνης.Αυτό δημιουργεί κάτω από την επιδερμιδα μια δυσαρμονική εναπόθεση λίπους,νερού και τοξινών, αλλοιώνοντας την εμφάνιση του δέρματος που αποκτά την γνωστή οψη "φλούδα πορτοκαλιού ".

Τι προκαλεί κυτταρίτιδα 

Κατακράτηση υγρών

Κακή κυκλοφορία αίματος

Κληρονομική προδιάθεση 

Ορμονικές διαταραχές 

Πρόωρη γήρανση δέρματος 

Κάπνισμα, υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Κακές διατροφικές συνήθειες 

Τρόπος ζωής (καθιστική ζωή)

Και τώρα τι γίνεται?



Η φύση, τα αιθέρια έλαια και η αρωματοθεραπεία μπορούν να δώσουν την καλύτερη απάντηση. Τα αιθέρια έλαια χάρη στην μεγάλη διεισδυτικότητα τους,φθάνουν γρήγορα στα λιποκυτταρα ,οπου τονωνουν την κυκλοφορια του αίματος  και επιταχύνουν την αποβολή τοξινών μεσω του λεμφικου συστήματός. Μπορουν να αντιμετωπιστουν αποτελεσματικα  κυτταρίτιδα,χαλάρωση και τοπικό πάχος. Το σώμα τονωνεται και αναωογονειται,ενώ η επιδερμίδα μένει λεία, ελαστική και απαλή.

Mια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα είναι η τεχνική του μασάζ,μια αρχαία μέθοδος που αξιοποιεί την αφή και την όσφρηση. Μέσω της αφής και με συγκεκριμένες πιέσεις και κινήσεις χαλαρώνουν οι μύες  και μέσω της όσφρηση  ηρεμεί το πνεύμα και ξεκουράζεται χάρη στα,αιθέρια έλαια.Πρεπει να γίνεται απαλά ώστε να μην προκαλείται πόνος και τραυματισμός στους ιστούς. 

Συνταγή για λάδι μασάζ και κυτταρίτιδα 

Σε 100 ml αμυγδαλελαιο προσθέστε 15 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο, 15 σταγόνες αιθέριο  έλαιο λεμόνι και 15 σταγόνες αιθέριο  έλαιο λεβάντα.

Για να απαλλαγείτε από κυτταρίτιδα: προσθέστε σε 100 ml αμυγδαλελαιο 14 σταγόνες αγριοκυππαρισο, 6 σταγόνες λεβάντα και 10 λεμόνι. 

Εναλλακτικά:

Σε 100 ml  αμυγδαλέλαιο η βιολογικό μείγμα ελαίων  προσθέστε 20 σταγόνες δεντρολίβανο, 20 σταγόνες λεμόνι,και 10 αγριοκυππάρισο.

Μπάνιο με αιθέρια έλαια 

Δεντρολίβανο: αντιμετωπίστε την κυτταρίτιδα με 2-3 σταγόνες στο σφουγγάρι του μπάνιου και τρίψτε τα επίμαχα σημεία. 

Φασκόμηλο:τονώστε την κυκλοφορία του αίματος με 2-3 σταγόνες σε λούφα και τρίψτε τα επίμαχα σημεία. 

Κυππαρίσι:επιτύχετε μια λεπτή σιλουέτα προσθέτοντας στο μπάνιο 6-7 σταγόνες.

Αγριοκυπάρισσο:απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα τρίβοντας τα επίμαχα σημεία με σφουγγάρι όπου έχετε προσθέσει 2-3 σταγόνες αγριοκυππάρισο. 

Λεμόνι:τονώστε την κυκλοφορία του αίματος προσθέτοντας 5 σταγόνες στο μπάνιο σας.

Αδυνάτισμα:

Σε 100  ml φυτικό έλαιο αμυγδάλου η 100  ml  βιολογικό μείγμα ελαίων προσθεστε 20 σταγόνες γκρέιπφρουτ και 10 γεράνι.

*το μείγμα ελαίων μπορεί να αποτελείται από κισσό, αμυγδαλέλαιο, σιτέλαιο, λάδι jojoba, και αιθέρια έλαια δεντρολίβανο, γεράνι, αγριοκυππάρισο και λεβάντα.

Χαλάρωση :

Είναι ένα πρόβλημα που παρουσιάζεται αναπόφευκτα μετά από δίαιτες, απότομη αυξομείωση του βάρους η εγκυμοσύνη. Για αντιμετώπιση της χαλάρωσης, και σύσφιξη στην κοιλιά, τα πόδια ,τα μπράτσα και το στήθος προτιμήστε τα αιθέρια έλαια λεμόνι και αγριοκυππάρισο. Ενεργοποιούν την καύση του λίπους ,συντελούν στην καταπολέμηση του τοπικού πάχους, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την επιδερμίδα σφριγηλή και νεανική. Μπορούν να συνδυαστούν με συστατικά όπως  centella,κισσός,φύκια,γλυκύρριζα,άρνικα,ρούσκος,  κλπ..

Η άσκηση σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή μπορούν να επιτύχουν πιο αποτελεσματικά τον στόχο σας και να σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση.Προγραμματίστε οποιαδήποτε μορφή άσκησης τακτικά,προτιμείστε το περπάτημα  αντι για αυτοκίνητο οταν ειναι να διανύσετε μικρές αποστάσεις και χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί του ασανσέρ..Περιορίστε αλάτι ,πολλά χημικά συντηρητικά και πικάντικα φαγητά.Αν έχετε περιττά κιλά ,προσπαθείστε να τα χάσετε λογικά και αργά.Μήν χάνεστε σε πρίπλοκες δίαιτες ,απλώς προγραμματίστε τα γεύματα σας και εμπλουτίστε τα με φρέσκα λαχανικά και φρούτα.Συμπλρώστε το διαιτολόγιο σας με πρωτείνες οπως αυγά και ψάρια ,πίνετε πολυ νερό και περιορίστε αλκοόλ και αεριούχα ποτά.

peeling σύσφιξης για  κοιλιά 

Υλικά:

3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη

Εκτέλεση-Εφαρμογή

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόζουμε το peeling με κυκλικές κινήσεις σε όλη την περιοχή της κοιλιάς. Αφήνουμε, αφού έχουμε κάνει μασάζ, για 3 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με αρκετό νερό.